Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13515
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13515
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków. Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu. Życzę smacznego! :)