Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1802
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1565
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1533
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1967
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków. Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu. Życzę smacznego! :)