Do góry

Sałatki Przepis na:

I love Coleslaw

I love Coleslaw

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 27495

Dodano:

Odsłon: 5324

Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu

Składniki

  • ½ główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • SOS:
  • 2/3 szklanki majonezu (u mnie majonez jogurtowy)
  • ½ szklanki mleka
  • 4 łyżeczki cukru pudru (z cukru brązowego)
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2/3 łyżeczki soli
  • łyżeczka chrzanu
  • świeżo zmielony pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
I love Coleslaw

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.

  2. Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.

  3. Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy.

    Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków.

    Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń