Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków. Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu. Życzę smacznego! :)