Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na moją ulubioną surówkę obiadową – uwielbianą i popularną, chyba w każdej części naszego globu. Surówka jest soczysta, aromatyczna i prosta w przygotowaniu
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 15
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 37
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 231
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo...
Odsłon: 15
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 37
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 231
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, marchewki ucieramy na tarce o małych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
Do miseczki dodajemy majonez, mleko, ocet jabłkowy, sok z cytryny, łyżeczkę chrzanu, cukier puder oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (najlepiej użyć trzepaczki) do momentu uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych warzyw i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny dla odpowiedniego przejścia smaków. Coleslaw najlepiej smakuje właśnie po odstaniu i właściwym schłodzeniu. Życzę smacznego! :)