Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowa sałatka z grzankami mogłaby nazywać się sałatką „awaryjną” albo „ratunkową”. Sałatkę wykonasz nawet, gdy zapomnisz o zrobieniu zakupów, a w kuchni masz tylko kilka składników i lekko czerstwy chleb. Poza tym zrobisz ją błyskawicznie, więc w czasie między prasowaniem sukienki, a wykonaniem makijażu na wieczór. Sałatkę zdążysz przygotować w sam raz przed przyjściem gości lub by spakować ją na wynos i przynieść na domówkę do przyjaciół.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 675
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 145
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 81
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 675
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 145
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 81
Składniki
Zacznij od przygotowania grzanek. Tak naprawdę możesz wykonać je wcześniej i przechować w zamkniętym pojemniku. Do grzanek najlepiej będzie się nadawał „wczorajszy” chleb. Pokrój pieczywo w paski. Do miski z olejem, solą i czosnkiem wrzuć pokrojone kromki i wymieszaj, a następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 5-7 minut w 180°C na złoty kolor.
Pokrój kiełbasę w paski i umieść w misce. Możesz użyć kabanosów, więc pokój je w kawałki około 3 cm. Odcedź fasolę, wrzuć na sito i i przepłucz wodą. Pokrój ser w drobną kostkę i poszatkuj koperek. Polej wszystkie składniki sosem, wykonanym z majonezu i jogurtu greckiego, a następnie wymieszaj i posyp domowymi grzankami. Sałatka jest gotowa do zjedzenia.