Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i powszechnie znana, ale jakże smaczna - mozzarella z pomidorami.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 821
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 821
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Składniki
Jeśli pomidor ma delikatną skórkę, nie trzeba go obierać, ale ja obieram zawsze – nie lubię pomidorowych skórek. Pomidora pokrój w plasterki, podobnie potraktuj kulkę mozzarelli. Bazylię pokrój w paski.
Na talerzu układaj na przemian plasterki pomidora i mozzarelli, posyp paskami bazylii.
Przypraw sałatkę tak, jak lubisz. Ja zwykle skrapiam dość obficie oliwą, oprószam pieprzem (albo nie), posypuję niewielką ilością kwiatu soli (fleur de sel), a czasem nie solę wcale. Całość oszczędnie skrapiam kremem balsamico.
Insalata Caprese zjadamy ze świeżym pieczywem, dzięki któremu łatwo można wymuskać oliwę z talerza. Smacznego!