Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i powszechnie znana, ale jakże smaczna - mozzarella z pomidorami.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 502
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 988
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 182
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 502
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 988
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 182
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Składniki
Jeśli pomidor ma delikatną skórkę, nie trzeba go obierać, ale ja obieram zawsze – nie lubię pomidorowych skórek. Pomidora pokrój w plasterki, podobnie potraktuj kulkę mozzarelli. Bazylię pokrój w paski.
Na talerzu układaj na przemian plasterki pomidora i mozzarelli, posyp paskami bazylii.
Przypraw sałatkę tak, jak lubisz. Ja zwykle skrapiam dość obficie oliwą, oprószam pieprzem (albo nie), posypuję niewielką ilością kwiatu soli (fleur de sel), a czasem nie solę wcale. Całość oszczędnie skrapiam kremem balsamico.
Insalata Caprese zjadamy ze świeżym pieczywem, dzięki któremu łatwo można wymuskać oliwę z talerza. Smacznego!