Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowie i energia zawarte w kilku liściach.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3573
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2904
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 515
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3573
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2904
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30536
Składniki
Po zjedzeniu nawet malej porcji jarmużu czuje się pełna energii i wypoczęta. Jarmuż umyłam i liście oberwałam z łodygi. W garnku na oliwie na bardzo małym ogniu podsmażyłam pokrojony czosnek. Gdy tylko zacznie się rumienić, dodałam odrobinę wody, wrzuciłam jarmuż, podkręciłam ogień do maksimum i garnek przykryłam pokrywką. Po paru minutach jarmuż się uparuje i zmieni kolor na żywo zielony- można wyłączyć ogień. Przeciągnięty zmieni kolor na zgniło zielony. Dodałam śmietanę- 2 łyżki, sól i pieprz i odrobinę gałki muszkatołowej. Przepyszne! Jeśli nie każdy przepada za smakiem jarmużu, to polecam wstawienie go do lodówki i spróbowanie następnego dnia- goryczka znika! Smacznego :)