Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa, oczywiście każda jest inna i każdy ma swoją ulubioną. Moja wersja nie zawiera ziemniaków (których nigdy nie chce mi się gotować ;P), za to dodatek całego jabłka sprawia, że sałatka zyskuje świeżość i chrupkość.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22231
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 476
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22231
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 476
Składniki
Jajka obrać ze skorupek. Włoszczyznę i jajka pokroić w drobną kostkę. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego, można obrać, ja zostawiłam skórkę. Jabłko i ogórki drobno pokroić i przesiekać. Składniki podczas krojenia przerzucać do dużej miski. Groszek odsączyć i wrzucić do reszty składników. Dodać majonez, musztardę, doprawić solą i pieprzem, można też dodać posiekany szczypiorek. Zawartość miski dokładnie wymieszać. Sałatka jest pełna smaku już w dniu zrobienia, ale po nocy w lodówce jest bardziej "przegryziona" i wtedy warto ją podać na stół. :)