Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 709
Dodano: 26.03.2020
Odsłon: 4589
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Jajka obrać ze skorupek. Włoszczyznę i jajka pokroić w drobną kostkę. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego, można obrać, ja zostawiłam skórkę. Jabłko i ogórki drobno pokroić i przesiekać. Składniki podczas krojenia przerzucać do dużej miski. Groszek odsączyć i wrzucić do reszty składników. Dodać majonez, musztardę, doprawić solą i pieprzem, można też dodać posiekany szczypiorek. Zawartość miski dokładnie wymieszać. Sałatka jest pełna smaku już w dniu zrobienia, ale po nocy w lodówce jest bardziej "przegryziona" i wtedy warto ją podać na stół. :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

danielek 29 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Też nie dodaję ziemniaków ale jabłko super pasuje :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz