Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie podany kalafior to świetna jarzyna do obiadu lub samodzielna przekąska.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Na patelnie wrzuciłam wszystkie pokrojone warzywa. Zeszkliłam je i zalałam mlekiem kokosowym i dodałam łyżkę pasty curry. Miałam taka gotową z solą i chili. Jeśli użyjecie suchej mieszanki to trzeba przeważnie dodać sól do smaku.
Na sosie ułozyłam kalafiora, ( brokuł dołożyłam później dla frakcji brokułowej). Dusiłam pod przykryciem około 15 minut, do ulubionej jędrności kalafiora. Potrząsałam patelnią aby kalafior pokrył się sosem.
Smacznego :)