Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie podany kalafior to świetna jarzyna do obiadu lub samodzielna przekąska.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Na patelnie wrzuciłam wszystkie pokrojone warzywa. Zeszkliłam je i zalałam mlekiem kokosowym i dodałam łyżkę pasty curry. Miałam taka gotową z solą i chili. Jeśli użyjecie suchej mieszanki to trzeba przeważnie dodać sól do smaku.
Na sosie ułozyłam kalafiora, ( brokuł dołożyłam później dla frakcji brokułowej). Dusiłam pod przykryciem około 15 minut, do ulubionej jędrności kalafiora. Potrząsałam patelnią aby kalafior pokrył się sosem.
Smacznego :)