Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie podany kalafior to świetna jarzyna do obiadu lub samodzielna przekąska.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Na patelnie wrzuciłam wszystkie pokrojone warzywa. Zeszkliłam je i zalałam mlekiem kokosowym i dodałam łyżkę pasty curry. Miałam taka gotową z solą i chili. Jeśli użyjecie suchej mieszanki to trzeba przeważnie dodać sól do smaku.
Na sosie ułozyłam kalafiora, ( brokuł dołożyłam później dla frakcji brokułowej). Dusiłam pod przykryciem około 15 minut, do ulubionej jędrności kalafiora. Potrząsałam patelnią aby kalafior pokrył się sosem.
Smacznego :)