Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalarepy na co dzień i od święta
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 249
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 249
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Składniki
*Kalarepkę obrać, pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze w paseczki. Wrzucić do gotującej osolonej wody i po 2 minutach odcedzić i przestudzić.
*Mandarynki odsączyć z płynu. *Rodzynki sparzyć a jabłka obrać i pokroić w większą kostkę. *
*Z jogurtu, miodu i przecieru pomidorowego zrobić dressing. *Kalarepkę, rodzynki i jabłka wymieszać z jogurtem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec posypać pokrojoną pietruszką.
ps.Miód można zastąpić sojowym sosem