Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalarepy na co dzień i od święta
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 851
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8258
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13108
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 433
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2269
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 851
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8258
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13108
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 433
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2269
Składniki
*Kalarepkę obrać, pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze w paseczki. Wrzucić do gotującej osolonej wody i po 2 minutach odcedzić i przestudzić.
*Mandarynki odsączyć z płynu. *Rodzynki sparzyć a jabłka obrać i pokroić w większą kostkę. *
*Z jogurtu, miodu i przecieru pomidorowego zrobić dressing. *Kalarepkę, rodzynki i jabłka wymieszać z jogurtem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec posypać pokrojoną pietruszką.
ps.Miód można zastąpić sojowym sosem