Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalarepy na co dzień i od święta
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 280
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 781
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 895
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 280
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 781
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 895
Składniki
*Kalarepkę obrać, pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze w paseczki. Wrzucić do gotującej osolonej wody i po 2 minutach odcedzić i przestudzić.
*Mandarynki odsączyć z płynu. *Rodzynki sparzyć a jabłka obrać i pokroić w większą kostkę. *
*Z jogurtu, miodu i przecieru pomidorowego zrobić dressing. *Kalarepkę, rodzynki i jabłka wymieszać z jogurtem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec posypać pokrojoną pietruszką.
ps.Miód można zastąpić sojowym sosem