Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta wigilijna postna

Kapusta wigilijna postna

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 476

Najlepsza na świecie kapusta wigilijna. Dwie wersje.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kilogram kiszonej należy bardzo dobrze odcisnąć z zalewy. Jeśli jest zbyt kwaśna to przepłukać wcześniej wodą.

    Niewielką ilość oleju rozgrzać w woku, dodać rozdrobniony czosnek i pokrojoną kapustę.
    Po 20 minutach dodać pokrojoną cebulę w ilości 1,5 cebuli :1 kg kapusty. Ważne aby wcześniej cebuli nie smażyć, powinna być surowa.

    Smażyć z kminkiem, solą, pieprzem i masłem do 3 godzin, aż nabierze ciemnego koloru.
    Można zrobić ją z grzybami lub fasolą czerwoną gotowaną.

    Wodę z fasoli nie wylewać, można ją wykorzystać do zalewania kapusty trakcie smażenia, tak samo robimy z wodą z grzybów.

    Sporo pieprzyć.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń