Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza na świecie kapusta wigilijna. Dwie wersje.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Kilogram kiszonej należy bardzo dobrze odcisnąć z zalewy. Jeśli jest zbyt kwaśna to przepłukać wcześniej wodą. Niewielką ilość oleju rozgrzać w woku, dodać rozdrobniony czosnek i pokrojoną kapustę. Po 20 minutach dodać pokrojoną cebulę w ilości 1,5 cebuli :1 kg kapusty. Ważne aby wcześniej cebuli nie smażyć, powinna być surowa. Smażyć z kminkiem, solą, pieprzem i masłem do 3 godzin, aż nabierze ciemnego koloru. Można zrobić ją z grzybami lub fasolą czerwoną gotowaną. Wodę z fasoli nie wylewać, można ją wykorzystać do zalewania kapusty trakcie smażenia, tak samo robimy z wodą z grzybów. Sporo pieprzyć. Smacznego !