Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza na świecie kapusta wigilijna. Dwie wersje.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Kilogram kiszonej należy bardzo dobrze odcisnąć z zalewy. Jeśli jest zbyt kwaśna to przepłukać wcześniej wodą. Niewielką ilość oleju rozgrzać w woku, dodać rozdrobniony czosnek i pokrojoną kapustę. Po 20 minutach dodać pokrojoną cebulę w ilości 1,5 cebuli :1 kg kapusty. Ważne aby wcześniej cebuli nie smażyć, powinna być surowa. Smażyć z kminkiem, solą, pieprzem i masłem do 3 godzin, aż nabierze ciemnego koloru. Można zrobić ją z grzybami lub fasolą czerwoną gotowaną. Wodę z fasoli nie wylewać, można ją wykorzystać do zalewania kapusty trakcie smażenia, tak samo robimy z wodą z grzybów. Sporo pieprzyć. Smacznego !