Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza na świecie kapusta wigilijna. Dwie wersje.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3858
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Kilogram kiszonej należy bardzo dobrze odcisnąć z zalewy. Jeśli jest zbyt kwaśna to przepłukać wcześniej wodą. Niewielką ilość oleju rozgrzać w woku, dodać rozdrobniony czosnek i pokrojoną kapustę. Po 20 minutach dodać pokrojoną cebulę w ilości 1,5 cebuli :1 kg kapusty. Ważne aby wcześniej cebuli nie smażyć, powinna być surowa. Smażyć z kminkiem, solą, pieprzem i masłem do 3 godzin, aż nabierze ciemnego koloru. Można zrobić ją z grzybami lub fasolą czerwoną gotowaną. Wodę z fasoli nie wylewać, można ją wykorzystać do zalewania kapusty trakcie smażenia, tak samo robimy z wodą z grzybów. Sporo pieprzyć. Smacznego !