Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana i lubiana sałatka, klasyka na polskim stole. Proste składniki, a tyle smaku. Mówi się : sałatka jarzynowa i wszyscy wiedzą, że chodzi o gotowane warzywa połączone z jajkiem, ogórkiem i majonezem. Ale nietrudno też stwierdzić, że taka sałatka w każdym niemalże domu smakuje inaczej, każdy ma jakiś własny sposób, dodaje coś, czego gdzie indziej się nie dodaje itd. Myślę, że tajemnicą dobrej sałatki jarzynowej są też proporcje składników. Ogórki kiszone powinny być oczywiście domowe, bo sklepowe nie smakują tak, jak te własnej produkcji.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler gotujemy w osolonej wodzie. Warzyw trzeba pilnować i stopniowo wyciągać te, które są już ugotowane
Warzywa po ugotowaniu i wystudzeniu kroimy w drobną kosteczkę
Drobno kroimy też jajka ugotowane na twardo, ogórki kiszone i jabłko
Dodajemy małą puszkę groszku konserwowego
Wszystko mieszamy, dodajemy szczyptę pieprzu i ewentualnie dosalamy
Dodajemy majonez, delikatnie mieszamy
Serwujemy z chlebem i wędliną