Do góry

Sałatki Przepis na:

Kolorowa sałatka z octem balsamicznym

Kolorowa sałatka z octem balsamicznym

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2640

Dodano:

Odsłon: 7990

Pomysł na tę sałatkę powstał w mojej głowie na 15 minut przed przyjazdem gości. A to z tego względu, że sałaty do obiadu było po prostu zbyt mało.

Składniki

  • 1 główka sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • 3-4 pomidory
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • Sos do sałatki:
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę myję, osuszam i każdy liść, osobno, rozrywam na drobne kawałki. Cebulę obieram i kroję w kosteczkę. Pomidory kroje w dość grubą kostkę.Ogórki obieram i kroje w półplasterki. Kukurydzę i fasolę osączam na sicie i przelewam zimną wodą. Zostawiam na kilka minut by woda ściekła. Wszystkie składniki przekładam do miski, doprawiam solą i mieszam.

  2. Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę.

  3. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 03 października 2014 Nie wątpię, że wszystkim smakowała. :-) Wygląda mega apetycznie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 02 października 2014 mniam :)
działanie w stresie przed gośćmi czasem bardzo pomaga przy tworzeniu fajnych przepisów :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń