Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna surówka do wielu dań
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2265
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3002
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 658
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2265
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3002
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 658
Składniki
Orzechy posiekaj i zalej wrzątkiem razem z rodzynkami na 10 minut. Następnie odcedź. Selera i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Jabłko wymieszaj z selerem i skrop sokiem z cytryny. Następnie dodaj majonez, śmietanę, odsączone rodzynki i orzechy. Wszystko razem wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na pół godziny.