Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-09-2018
Dzisiaj zapraszam Was na lekką i prostą w przygotowaniu sałatkę, która zapewni naszemu podniebieniu cudowną grę smaków oraz aromatów. Świeży szpinak baby doskonale współgra ze słodyczą melona kantalupa oraz pomidorków cherry. Całość dopieszczają polędwiczki z kurczaka w aromatycznym czosnku niedźwiedzim, a także żywiczny aromat orzeszków piniowych. Gorąco polecam! :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 103
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 184
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1261
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 103
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 184
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1261
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
Orzeszki piniowe prażymy w piekarniku przez około 8 minut w temperaturze 200 stopni C (wtedy ich aromat będzie jeszcze bardziej intensywny).
Oczyszczone polędwiczki z kurczaka skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą, pieprzem oraz czosnkiem niedźwiedzim, a następnie smażymy je z obu stron do delikatnego zarumienienia.
Melona pozbawiamy pestek, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do salaterki przekładamy liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, polędwiczki z kurczaka oraz kawałki melona i skrapiamy wszystko sokiem z limonki. Całość posypujemy uprażonymi orzeszkami piniowymi.
Polecam ją także do lunch boxa! :D
Życzę smacznego! :)