Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka to lekka, ale pożywna propozycja do naszego lunchbox'a. Proste, a zarazem wyraziste połączenie doda nam sił i energii. Rukola, papryka, jajko i piórka czerwonej cebulki doskonale łączą się z pikanterią chili oraz parmezanu. Sałatka będzie także świetnym rozwiązaniem na śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową :)
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1001
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2347
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1294
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1001
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2347
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1294
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, a parmezan kroimy w płatki (najlepiej zrobić to obieraczką do warzyw, wtedy otrzymamy płatki idealnej grubości). Cebulkę kroimy w piórka, paprykę w paski, a chili w drobną kostkę lub krążki. Do pokrojonych warzyw dodajemy rukolę, połówki jajka i płatki parmezanu. Sałatkę podajemy z oliwą z oliwek, sosem winegret lub dressingiem jogurtowym. Jako dodatek wybrałam dressing jogurtowy z dodatkiem czerwonej papryki i ziół.
Do sałatki możemy dodać także pestki dyni lub ulubione orzechy. Życzę smacznego! :)