Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka to lekka, ale pożywna propozycja do naszego lunchbox'a. Proste, a zarazem wyraziste połączenie doda nam sił i energii. Rukola, papryka, jajko i piórka czerwonej cebulki doskonale łączą się z pikanterią chili oraz parmezanu. Sałatka będzie także świetnym rozwiązaniem na śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Jajko gotujemy na twardo, a parmezan kroimy w płatki (najlepiej zrobić to obieraczką do warzyw, wtedy otrzymamy płatki idealnej grubości). Cebulkę kroimy w piórka, paprykę w paski, a chili w drobną kostkę lub krążki. Do pokrojonych warzyw dodajemy rukolę, połówki jajka i płatki parmezanu. Sałatkę podajemy z oliwą z oliwek, sosem winegret lub dressingiem jogurtowym. Jako dodatek wybrałam dressing jogurtowy z dodatkiem czerwonej papryki i ziół.
Do sałatki możemy dodać także pestki dyni lub ulubione orzechy. Życzę smacznego! :)