Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana odgrywa ważną rolę w kuchni niemieckiej. Jest nieodzowna na przyjęciach, jako dodatek do grilla lub jako danie wigilijne z parówkami, zwłaszcza w północnych Niemczech. Ogólnie sałatki ziemniaczane można podzielić na dwa rodzaje w zależności od użytego dressingu. Najpopularniejsza jest sałatka z majonezem, ale ponieważ majonezowi brakuje tej lekkości charakteryzującej zdrową kuchnię , wybrałam na dressing lekki sos jogurtowy. Ziemniaki gotowane w mundurkach i schłodzone w lodówce tracą dużo węglowodanów, co sprawia, ze stają się bardziej lekkostrawne.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 175
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 174
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2613
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 175
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 174
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2613
Składniki
Ugotowac ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie, obrac, gdy sa jeszcze cieple, a nastepnie odstawic do ostygniecia na co najmniej 2 godziny, najlepiej w lodówce. W miedzyczasie ugotowac jajka na twardo, ostudzic i obrac. Papryke, korniszona i dymke pokroic w drobna kostke lub cienkie paski. Schlodzone ziemniaki pokroic w plastry i doprawic sola. Wlozyc jajka do miski i rozgniesc widelcem.
Do jajek dodac jogurt i zalewe z korniszonów i dokladnie wymieszac. Dodac pokrojona w kostke papryke, korniszona i dymke. Na koniec ostroznie dodac plasterki ziemniaków.