Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka powinna być letnia sałatka? Nie istnieje prosta, jedynie słuszna odpowiedź na to pytanie. Bez wątpienia jednak warto postawić na świeże składniki. Krajowymi nowalijkami prosto z upraw możemy cieszyć się dość krótko, więc nie ma sensu sięgać latem po te produkty, które dostępne są cały rok. Oczywiście dziś bez trudu możemy kupić pomidory czy rzodkiewki w środku zimy, ale daleko im do tych warzyw, od których w lipcu czy wrześniu uginają się stoły na targowiskach. Produkty szklarniowe czy z importu nie mają w sobie tyle aromatu i słodyczy. Pachnące słońcem polskie warzywa są zaś pełne witamin i innych cennych składników, których często brakuje nam w „zimowej” diecie. Dlatego – choć owoce i warzywa powinniśmy jeść nie tylko latem – w sezonie sałatki powinny pojawiać się na naszych stołach tak często, jak to możliwe. Oto jeden z pomysłów na takie danie.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666372
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 155
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 719
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5830
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666372
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 155
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 719
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5830
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Składniki
Liście sałaty opłucz, osusz i porwij na niewielkie kawałki. Rzodkiewki i ogórki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Cebulę pokrój w pióra.
Połącz wszystkie składniki w misce i wymieszaj. Oprósz pieprzem i uprażonymi na suchej patelni ziarenkami sezamu. W osobnym naczyniu połącz składniki na sos vinegret i wymieszaj. Polej sałatkę sosem. Zjedz od razu.