Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to oznacza, ponieważ możliwości jest bardzo dużo. Ten przepis to moja fantazja i dobrze, że będzie to zapisane gdyż w kuchni ważna jest powtarzalność a zwłaszcza ta dobra.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 498
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 112
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 188
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 155
Składniki
Na początku kroimy cykorię białą w piórka i dodajemy pokrojonego buraka w kostkę.
Następnie kroimy w kostkę czerwoną paprykę i dodajemy pestki ze słonecznika.
Ogórka kroimy na połowę i drylujemy pestki z obu połówek. Kroimy w piórka i ogórka dodajemy do reszty składników. Również czarne oliwki kroimy na połowę i dodajemy.
Ostatnie składniki są trzy a mianowicie w paski kroimy kawałek sałaty lodowej potem na połówki kroimy miechunkę i na sam koniec dodajemy truskawki pokrojone w ćwiartki
Przed podaniem delikatnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz ocet winny. I tylko tyle i aż tyle jeśli chodzi o naszą pyszną sałatkę do grilla. Smacznego