Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka jest najlepsza sałatka z ogórków małosolnych? To oczywiście kwestia gustu. Jeśli lubisz ogórki małosolne, będą smakowały ci z każdymi niemal dodatkami. Najbardziej oczywistymi zdają się pomidory czy cebula, ale nie wahaj się poeksperymentować i sięgnij na przykład po orzechy włoskie. Albo rzodkiewki. Albo jedno i drugie! Sałatka z ogórków małosolnych to wspaniały, orzeźwiający dodatek do ciepłych dań – wprost idealny na letnie upały. Możesz też zjeść ją solo z kawałkiem pieczywa. W gorące dni z pewnością wystarczy ci za cały posiłek, zwłaszcza jeśli wzbogacisz warzywa o takie dodatki, jak wspomniane już orzechy czy ser typu feta.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4151
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 630
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17341
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3224
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4151
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 630
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17341
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3224
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
Opłucz rzodkiewki. Odetnij nać i korzenie. Tak przygotowane rzodkiewki pokrój na cienkie plasterki i umieść w dużej misce. Na podobnej grubości plasterki pokrój ogórki i połącz z rzodkiewkami.
Posiekaj niezbyt drobno orzechy. Pokrój ser typu feta w kostkę. Posiekaj koperek i szczypiorek. Dołóż wszystkie składniki do miski z ogórkami i rzodkiewkami. Wymieszaj.
Połącz oliwę z sokiem z cytryny. Dodaj do powstałego sosu pieprz, sól i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Skrop sałatkę sosem przed podaniem.