Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaka jest najlepsza sałatka z ogórków małosolnych? To oczywiście kwestia gustu. Jeśli lubisz ogórki małosolne, będą smakowały ci z każdymi niemal dodatkami. Najbardziej oczywistymi zdają się pomidory czy cebula, ale nie wahaj się poeksperymentować i sięgnij na przykład po orzechy włoskie. Albo rzodkiewki. Albo jedno i drugie! Sałatka z ogórków małosolnych to wspaniały, orzeźwiający dodatek do ciepłych dań – wprost idealny na letnie upały. Możesz też zjeść ją solo z kawałkiem pieczywa. W gorące dni z pewnością wystarczy ci za cały posiłek, zwłaszcza jeśli wzbogacisz warzywa o takie dodatki, jak wspomniane już orzechy czy ser typu feta.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 298
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 298
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Opłucz rzodkiewki. Odetnij nać i korzenie. Tak przygotowane rzodkiewki pokrój na cienkie plasterki i umieść w dużej misce. Na podobnej grubości plasterki pokrój ogórki i połącz z rzodkiewkami.
Posiekaj niezbyt drobno orzechy. Pokrój ser typu feta w kostkę. Posiekaj koperek i szczypiorek. Dołóż wszystkie składniki do miski z ogórkami i rzodkiewkami. Wymieszaj.
Połącz oliwę z sokiem z cytryny. Dodaj do powstałego sosu pieprz, sól i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Skrop sałatkę sosem przed podaniem.