Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektóre przepisy powstają przypadkiem, inne z potrzeby chwili – a ta sałatka to właśnie efekt jednego i drugiego. Szukałam czegoś lekkiego, ale wyrazistego. Połączenie chrupiących orzechów, słodkich winogron, świeżej sałaty i lekko słonego, podsmażonego halloumi okazało się strzałem w dziesiątkę. To danie idealne na leniwy lunch, szybki obiad albo elegancką przystawkę dla gości. Jest prosto i przepysznie – sprawdźcie sami!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 874
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13546
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 874
Składniki
Polędwiczki z kurczaka oczyścić, osuszyć i doprawić. Następnie usmażyć na patelni i chwilę wystudzić. W miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki na sos. Ser halloumi pokroić na mniejsze kawałki. Patelnię grillową delikatnie natłuścić odrobiną oliwy i smażyć ser z obu stron do zrumienienia. Przygotować duży talerz lub półmisek. Sałatę rzymską umyć, osuszyć i porwać w dłoniach na talerz. Następnie ułożyć rukolę. Cebulę pokroić w cienkie piórka i rozprowadzić po półmisku. Polędwiczki z kurczaka pokroić na kawałki i ułożyć na sałatce. Następnie rozsypać orzechy włoskie i winogrona. Sałatkę polać sosem i na górę ułożyć kawałki usmażonego sera halloumi. Sałatka gotowa, polecam, bo jest przepyszna :-)