Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsza surówka do drugiego dania, która składa się z wielu kolorowych składników. Ich delikatne smaki przeplatają się z bardziej wyrazistymi. To dowód na to, że surówka może być pełna ciekawych kontrastów, a jednocześnie podkreślić smak dania głównego.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7909
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1189
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13680
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7909
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1189
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13680
Składniki
Paprykę marynowaną odcedź z zalewy i pokrój w kostkę.
Żółtą paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w kostkę o podobnej wielkości.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce.
Ogórka pokrój w kostkę, a oliwki przekrój na pół. Ser żółty podziel nożem na kawałki podobnej wielkości jak warzywa.
Cebulkę marynowaną przekrój na pół lub na ćwiartki (w zależności od wielkości).
W małej miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny i miód. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wszystkie pokrojone składniki przełóż do dużej miski. Polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Sałatkę odstaw na minimum 15 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.