Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza surówka z kiszonej kapusty, idealnie kwaśna dzięki kapuście, chrupiąca za sprawą marchewki, lekko ostra przez dodatek cebuli i solidnej szczypty pieprzu, z nutą słodyczy pochodzącej od jabłek. Jej smak można wzbogacić o dodatek koperku lub pietruszki. Ma piękny złocisty kolor, który podkreśla oliwa. Przygotowanie najlepszej surówki obiadowej z kiszonej kapusty zajmie Wam dosłownie chwilę. Zrobicie ją w trakcie gotowania ziemniaków lub smażenia kotletów. Surówka z kiszonej kapusty świetnie komponuje się z pieczonym i smażonym mięsem oraz rybami.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 334
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 146
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 334
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 146
Składniki
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Surówkę z kiszonej kapusty dopraw solą, pieprzem i oliwą. Składniki wymieszaj.
Surówka z kiszonej kapusty najlepiej smakuje po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce, kiedy smaki się odpowiednio przegryzą.
Odciśniętą kapustę kiszoną drobno poszatkuj i przełóż do miski.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na średnich oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.