Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z marchewki w orientalnym wydaniu. Kluczem do wspaniałego smaku jest dressing. Ważne, aby wszystkie składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszać. Marchewki powinny być bardzo cienko pokrojone, najlepiej o długości do 5 cm i szerokości 2 mm.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 73
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 170
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 191
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 396
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 73
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 170
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 191
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 396
Składniki
Marchewki obierz i pokrój w bardzo cienkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Do niewielkiego słoika przełóż masło orzechowe, wlej ocet i olej sezamowy. W miseczce rozpuść cukier w wodzie i przelej do reszty składników. Zakręć i całość energicznie potrząsał do momentu, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Gotowym dressingiem polej marchewki i dokładnie wymieszaj.