Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielna surówka to lekka i chrupiąca propozycja, która łączy w sobie świeżość białej kapusty, ostrość rzodkiewki oraz aromat świeżych ziół. Jest bogata w błonnik, witaminę C oraz przeciwutleniacze, dzięki czemu doskonale wspiera odporność i trawienie, jednocześnie dostarczając cennych składników mineralnych. Ten kolorowy dodatek idealnie sprawdzi się jako uzupełnienie obiadu, do dań mięsnych, grillowanych lub jako zdrowa przekąska – doda energii i orzeźwi nawet w najbardziej leniwą niedzielę. Z powodzeniem możesz ją wziąć także do pracy w poniedziałek, jeśli pozostały ci resztki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5209
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11597
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5209
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 789
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11597
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1259
Składniki
Kapustę bardzo drobno poszatkuj. Możesz użyć mandoliny, dzięki czemu wiórki będą cienkie i równe.
Rzodkiewkę pokrój w bardzo cienkie półplasterki.
Cebulę drobno poszatkuj i przelej ją wrzątkiem. Pozostaw do odcedzenia i ostudzenia.
Natkę pietruszki bardzo drobno posiekaj.
Wszystkie składniki wstępnie połącz ze sobą w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą energicznie wszystkie składniki do połączenia.
Niedzielną surówkę polej przygotowanym sosem i całość delikatnie, ale i dokładnie wymieszaj, najlepiej dwoma widelcami, żeby warzywa nie rozmiękły.
Wstaw danie do lodówki na ok. 15 minut, by warzywa wchłonęły sos i lekko zmiękły. Podawaj na zimno, jako dodatek obiadowy.