Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dziś zamiast tradycyjnej mizerii proponuję lekką sałatkę ogórkową .
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13430
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13430
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, i kroimy w plasterki nie obierając skórki. Dodajemy sól i mieszamy. Schładzamy w lodówce przez ok. 45 min.
Następnie w miseczce dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu do całkowitego rozpuszczenia cukru: ocet jabłkowy, chili, oliwę z oliwek, cukier.
Odlewamy sok z ogórków. Dodajemy sos i mieszamy przed podaniem.