Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dziś zamiast tradycyjnej mizerii proponuję lekką sałatkę ogórkową .
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, i kroimy w plasterki nie obierając skórki. Dodajemy sól i mieszamy. Schładzamy w lodówce przez ok. 45 min.
Następnie w miseczce dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu do całkowitego rozpuszczenia cukru: ocet jabłkowy, chili, oliwę z oliwek, cukier.
Odlewamy sok z ogórków. Dodajemy sos i mieszamy przed podaniem.