Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dziś zamiast tradycyjnej mizerii proponuję lekką sałatkę ogórkową .
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, i kroimy w plasterki nie obierając skórki. Dodajemy sól i mieszamy. Schładzamy w lodówce przez ok. 45 min.
Następnie w miseczce dokładnie mieszamy wszystkie składniki sosu do całkowitego rozpuszczenia cukru: ocet jabłkowy, chili, oliwę z oliwek, cukier.
Odlewamy sok z ogórków. Dodajemy sos i mieszamy przed podaniem.