Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka z czerstwego chleba z pomidorami, cebulą i bazylią. Moją wzbogaciłam papryką, kaparami i anchois.
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 53
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 72
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 138
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 382
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1352
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 53
Dynia to wspaniałe warzywo, które możemy przygotować zarówno na słono jak i s...
Odsłon: 72
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 138
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 382
Przepis na lekką, zdrową i aromatyczną zupę z zielonych warzyw, którą przygot...
Odsłon: 1352
Składniki
Pomidory kroimy na połówki, paprykę w paski, ogórka w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary, anchois i składniki sosu, mieszamy. Filety anchois możemy pokroić i wymieszać z sałatką, albo ułożyć je na końcu na gotowej już sałatce. Chleb kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Według oryginalnego przepisu sałatka powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nasiąknął aromatami. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję na pół godziny przed podaniem.