Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka z czerstwego chleba z pomidorami, cebulą i bazylią. Moją wzbogaciłam papryką, kaparami i anchois.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1348
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 290
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 608
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1348
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1811
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 290
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 608
Składniki
Pomidory kroimy na połówki, paprykę w paski, ogórka w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary, anchois i składniki sosu, mieszamy. Filety anchois możemy pokroić i wymieszać z sałatką, albo ułożyć je na końcu na gotowej już sałatce. Chleb kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Według oryginalnego przepisu sałatka powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nasiąknął aromatami. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję na pół godziny przed podaniem.