Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Soczysta pierś z kaczki w przepysznej marynacie czarny bez z sosem i w sałatce sezonowej. Sos zrobiłam na bazie czarnej porzeczki bo taką miałam. Kwiaty czarnego bzu są jadalne i można je jeść w sałatkach.Podałam ją z gruszką i serem pleśniowym. Czy można chcieć czegoś więcej :-)
grill, blender
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3781
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 477
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3781
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Skórę na piersi z kaczki nacinam w kratkę. Posypuję solą, pieprzem, przekładam do pojemnika, wlewam czarny bez, sos balsamico, obtaczam mięso dokładnie i wkładam do lodówki na noc. Można w między czasie pierś przekładać żeby się dobrze zamarynowała.. Smażę 7 minut z jednej strony na grillu i 4 minuty z drugiej. Zdejmuję zgrilla i odstawiam na 5 minut i kroję na plastry.
Sałatka: Sałatę strzępie na talerzu, układa, maliny, cebulę pokrojoną w piórka. Na grillu przesmażam gruszkę pokrojoną na ćwiartki i połówki moreli, szaparagi. Dodaję do sałatki. Dokładam oliwki czarne, ser blu pokrojony.
Sos: Do garnka przekładam czarną porzeczkę, i przesmażam aż zrobi się miękka, wlewam czarny bez, sos balsamico, miód i redukuję na wolnym gazie aż sos zrobi się gęsty. Przecieram przez sitko, doprawiam solą, pieprzem. Sałatkę i mięso polewam sosem. Posypuję kwiatkami czarnego bzu.