Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż tuż, większość z Was zapewne rozmyśla nad potrawami na wigilijny stół. Smażony karp, barszcz z uszkami, a w niektórych domach obowiązkowo grzybowa. Jakie śledzie najlepiej wybrać i odwieczna wewnętrzna walka czy zrobić krokiety czy paszteciki z kapusta i grzybami. Jednak w dzisiejszym odcinku pokaże wam przepis, który nie zagości na wigilijnym stole, ale mam nadzieje, że nie raz będzie wam towarzyszyły dopełniając obiadowy talerz.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Cztery marchewki ścieracie na drobne wióry (pamiętajcie że pod skóra najwięcej witamin więc obierajcie z głową, a może to chodziło o jabłka). Do startej marchewki dodajecie cztery plastry ananasa uprzednio pokrojonego w kostkę, zieloną cebulkę i rozdrobnione rodzynki. Mam nadzieję że pod ręką macie już majonez, którego dodajcie 2,5 łyżki do pozostałych składników. Pozostało tylko uzupełnić jeszcze naszą sałatkę jogurtem greckim – będzie wam potrzebne dokładnie 6 łyżek. Wymieszajcie wszystkie składnik, pamiętając, aby jogurt grecki pokrywał całą marchewkę. Ostatnim elementem będzie dodanie pół łyżeczki chili pieprzu cayenne i ostatni raz zamieszanie, aby równomiernie rozprowadzić przyprawę po całej sałatce. Jak wspominałem prosta, szybka i smaczna sałatka!!!