Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako pyszny lunch lub kolacja. Połączenie tuńczyka, jajek i oliwek z chrupiącej sałaty, stanowi mix wielu smaków i struktur. Wspaniale zestawia się z cytrynowo-musztardowym dressingiem lub dodatkiem majonezu. Opcjonalnie można do sałatki dorzucić kukurydzę lub pestki dyni.
miska lub talerz, praska, deska do krojenia, nóż, miseczka, łyżka
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22457
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14664
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4524
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43762
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 574
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 560
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22457
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14664
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4524
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43762
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 574
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 560
Składniki
Ugotuj jajka na twardo lub półmiękko. Tutaj gotowane przez 8 minut. Następnie obierz ze skorupki i przekrój na pół.
Sałatę umyj i porozrywaj na drobniejsze części. Przełóż na talerz lub do miski i poukładaj na całym talrzu.
Pokrój cebulę w półplasterki, ogórka w cienkie półplasterki. Pomidorki koktajlowe wystarczy, że podzielisz na pół. Poukładaj wszystkie warzywa na sałacie. Dodaj soli i pieprzu dla smaku.
Otwórz puszkę z tuńczykiem. Tuńczyka odsącz z zalewy i delikatnie rozdrobnij widelcem.
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę i miód. Dopraw dla smaku solą i pieprzem. Następnie przeciśnij przez praskę czosnek i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Opcjonalnie możesz dodać łyżkę wody.
Polej wszystko przygotowanym dressingiem, ale najlepiej tuż przed podaniem. Smacznego!