Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako pyszny lunch lub kolacja. Połączenie tuńczyka, jajek i oliwek z chrupiącej sałaty, stanowi mix wielu smaków i struktur. Wspaniale zestawia się z cytrynowo-musztardowym dressingiem lub dodatkiem majonezu. Opcjonalnie można do sałatki dorzucić kukurydzę lub pestki dyni.
miska lub talerz, praska, deska do krojenia, nóż, miseczka, łyżka
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 484
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 416
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 484
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 416
Składniki
Ugotuj jajka na twardo lub półmiękko. Tutaj gotowane przez 8 minut. Następnie obierz ze skorupki i przekrój na pół.
Sałatę umyj i porozrywaj na drobniejsze części. Przełóż na talerz lub do miski i poukładaj na całym talrzu.
Pokrój cebulę w półplasterki, ogórka w cienkie półplasterki. Pomidorki koktajlowe wystarczy, że podzielisz na pół. Poukładaj wszystkie warzywa na sałacie. Dodaj soli i pieprzu dla smaku.
Otwórz puszkę z tuńczykiem. Tuńczyka odsącz z zalewy i delikatnie rozdrobnij widelcem.
W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę i miód. Dopraw dla smaku solą i pieprzem. Następnie przeciśnij przez praskę czosnek i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Opcjonalnie możesz dodać łyżkę wody.
Polej wszystko przygotowanym dressingiem, ale najlepiej tuż przed podaniem. Smacznego!