Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z mięsem, które zostało z rosołu? Sałatka to dobry sposób na wykorzystanie ładnych kawałków kurczaka. Jest prosta, pyszna i zdrowa :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 499
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 499
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Zimnego kurczaka z rosołu obieramy z kości i kroimy w kostkę. Dodajemy ryż, kukurydzę i 3 łyżki majonezu.
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę i cebulę dodajemy do sałatki. Przyprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Wszystko starannie mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia na min. 15 min.
Smacznego :)