Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z mięsem, które zostało z rosołu? Sałatka to dobry sposób na wykorzystanie ładnych kawałków kurczaka. Jest prosta, pyszna i zdrowa :)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1277
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Zimnego kurczaka z rosołu obieramy z kości i kroimy w kostkę. Dodajemy ryż, kukurydzę i 3 łyżki majonezu.
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę i cebulę dodajemy do sałatki. Przyprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Wszystko starannie mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia na min. 15 min.
Smacznego :)