Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie co zrobić z mięsem, które zostało z rosołu? Sałatka to dobry sposób na wykorzystanie ładnych kawałków kurczaka. Jest prosta, pyszna i zdrowa :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3627
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 354
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3627
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 354
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Zimnego kurczaka z rosołu obieramy z kości i kroimy w kostkę. Dodajemy ryż, kukurydzę i 3 łyżki majonezu.
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pietruszkę i cebulę dodajemy do sałatki. Przyprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Wszystko starannie mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia na min. 15 min.
Smacznego :)