Do góry

Sałatki Przepis na:

Rasadaar Salad

Rasadaar Salad

Autor:

Przepisów i artykułów: 951 Ocena: 25397

Dodano:

Odsłon: 6428

Rasadaar salad czyli soczysta surówka w stylu orientalnym, która doda naszemu posiłkowi mnóstwo koloru i smaku. Surówka przygotowana jest z 3 rodzajów słodkiej papryki oraz cukrowego melona Kantalupa, a otula ją jogurtowy dressing z ziołami. Rasadaar salad jest zdrowa, niezwykle soczysta i bardzo prosta w przygotowaniu - pokochają ją duzi oraz mali smakosze :)

Składniki

  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 130 g melona Kantalupa
  • 3 łyżki dressingu jogurtowego
  • 0,5 łyżeczki suszonej pietruszki
  • szczypta kurkumy
  • pieprz czarny
  • sól do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rasadaar Salad

Przygotowanie

  1. Melon obieramy ze skórki i wydrążamy pestki. Wszystkie papryki oraz miąższ melona kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i dodajemy 3 łyżki dressingu jogurtowego, suszoną pietruszkę (możemy użyć także świeżej) oraz szczyptę mielonej kurkumy.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów, a następnie podajemy ją jako zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń