Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę, która nadaje się na kolację lub lunch do pracy. :)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 658
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10883
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 168
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 658
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10883
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 168
Składniki
Wodę w garnku zagotować z dodatkiem soli. Kalafiora umyć. Gotować kalafiora we wrzącej wodzie do miękkości. Następnie osączyć i podzielić na różyczki.
Ugotować jajka na twardo. Przepis na ugotowanie jajek na twardo znajdziecie tutaj: https://smaker.pl/przepisy-sniadania/przepis-gotowanie-jajek,2034147,kolekcja-dobrej-kuchni-wg-agaty-sz.html Jajka obrać i pokroić na ćwiartki.
Pomidora umyć, wyciąć trzpienie i pokroić w kostkę.
Przygotować sos łącząc ze sobą jogurt naturalny z sokiem z cytryny oraz przyprawami.
Na salaterkę wyłożyć kalafiora, polać go sosem, przykryć pomidorami, a na wierzch położyć jajka. Smacznego! :)