Do góry

Sałatki Przepis na:

Ryż w żółtych warzywach - sałatka

Ryż w żółtych warzywach - sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 2099

Żółte warzywa dostarczają cennych witamin, pozwalają koić nerwy, poprawiają nastrój. Warto je jeść.

Składniki

  • Ryż - woreczek 1 szt.
  • Mieszanka warzywna kukurydza, groszek - 220 ml
  • Cieciorka - 80 g
  • Jajka kurze - 3 szt.
  • Papryka żółta - 1/2 szt.
  • Pomidorki koktailowe żółte - 8 szt.
  • Majonez - 170 ml
  • Sól, pieprz czarny mielony
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż w żółtych warzywach - sałatka

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić. Jajka ugotować, obrać, pokroić w kostkę.

  2. Paprykę, pomidorki pokroić w kostkę, umieścić w salaterce.

  3. Mieszankę warzywną, cieciorkę osączyć z zalewy.

  4. Wybrałam mieszankę warzywną, aby przełamać kolor i smak. Osączone warzywa dodać do pozostałych.

  5. Dodać jajka i ryż.

  6. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, dodać majonez , jeszcze raz wymieszać. Pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń