Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem, kaparami i bazylią w cytrynowo musztardowym sosie. W sam raz na letni obiad.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 233
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 233
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Ryż ugotować lekko aldente i lekko przestudzić. Pomidory pokroić w kawałki, ogórki obrać i pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy cebulę drobno posiekać, pomidory suszone pokroić w paski bazylię posiekać
przygotować sos: cytrynę z musztardą wymieszać, dodać oliwę i wymieszać na jednolity sos, dodać sól i pieprz do smaku
Do miski dodać wszystkie składniki sałatki, wlać sos i dobrze wymieszać. wstawić do lodówki na minimum pół godziny, żeby się przegryzła.