Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem, kaparami i bazylią w cytrynowo musztardowym sosie. W sam raz na letni obiad.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1148
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2062
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 491
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1148
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2062
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 491
Składniki
Ryż ugotować lekko aldente i lekko przestudzić. Pomidory pokroić w kawałki, ogórki obrać i pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy cebulę drobno posiekać, pomidory suszone pokroić w paski bazylię posiekać
przygotować sos: cytrynę z musztardą wymieszać, dodać oliwę i wymieszać na jednolity sos, dodać sól i pieprz do smaku
Do miski dodać wszystkie składniki sałatki, wlać sos i dobrze wymieszać. wstawić do lodówki na minimum pół godziny, żeby się przegryzła.