Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem, kaparami i bazylią w cytrynowo musztardowym sosie. W sam raz na letni obiad.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9941
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8938
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6334
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9941
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8938
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6334
Składniki
Ryż ugotować lekko aldente i lekko przestudzić. Pomidory pokroić w kawałki, ogórki obrać i pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy cebulę drobno posiekać, pomidory suszone pokroić w paski bazylię posiekać
przygotować sos: cytrynę z musztardą wymieszać, dodać oliwę i wymieszać na jednolity sos, dodać sól i pieprz do smaku
Do miski dodać wszystkie składniki sałatki, wlać sos i dobrze wymieszać. wstawić do lodówki na minimum pół godziny, żeby się przegryzła.