Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata z krewetkami i cukinią z grilla jest bardzo smaczna, lekka i łatwa do zrobienia. Warto ją przygotować.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 174
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1390
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 420
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 174
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1390
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 420
Składniki
Oczyszczone krewetki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i oliwą wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 10-15 minut. Umyte cukinie pokroić w 1 cm plasterki, oprószyć solą, gdy puszczą sok, osuszyć, posypać pieprzem, posmarować oliwą. Krewetki i cukinie ułożyć na aluminiowej tacce, włożyć na rozgrzany grill i piec pod przykryciem po 3-4 minuty z każdej strony. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Dodać pokrojony w kostkę ser feta, zimne cukinie i krewetki, pokrojone oliwki, cebulę i pomidorki. Całość skropić oliwą wymieszaną z odrobiną soli i soku z cytryny.