Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonala kolorowa salata, stosownie do pory roku z truskawkowym dressingiem i niekonwencjonalnym polaczeniem mozzarelli z truskawkami.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Najpierw przygotowujemy dressing. Umyc truskawki, odlozyc polowe, a reszte wlozyc do wysokiego naczynia wraz z odrobina soli, pieprzu, 3 tyzkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny i 4 łyzkami wody. Zblendowac i przyprawic cukrem pudrem.
Przygotowac salate i ulozyc na talerzu. Z grubsza posiekac zielony pieprz, skropic sałate dressingiem, dodac kulki mozzarelli i pozostale truskawki. Posypac zielonym pieprzem i listkami bazylii.
Podawać skropiona 2 tyzkami oliwy z oliwek.
Salata pasuje idealnie do szparagowej tarty. Przepis na tarte: https://smaker.pl/przepis-tarta-szparagowa-z-krewetkami,172227,konhambos.html