Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne jak danie, ale może służyć jako przystawka lub sałatka.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9039
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9039
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Składniki
Ziemniaki umyć i w mundurkach gotować, a raczej parzyć na bardzo wolnym ogniu, żeby wrząca woda się nie wzburzała, bo to powoduje u wielu odmian ziemniaka pękanie przez około godzinę lub dłużej jeśli trzeba (lepiej sprawdzać widelcem miękkość ziemniaka). Po ugotowaniu odstawić żeby woda wystygła, a następnie obrać ze skórek. Obrane ziemniaczki wrzucamy do dużej misy lub salaterki, następnie kroimy cebulę w średniej grubości kostkę i wrzucamy do misy z ziemniakami, koperek posiekany również wrzucamy. Do tego wszystkiego dajemy sól w zależności jak słone lubisz i bardzo dużo octu winnego, można dać 1/3 buteleczki i przemieszać wszystko razem, wstawić do lodówki i za 10 min. znów przemieszać i spróbować jeśli ziemniaki wchłonęły cały ocet i go słabo czuć trzeba dodać więcej octu (żeby zostało pół butelki), znów przemieszać i wstawić do lodówki, mieszając co jakieś parę minut, po 20 minutach polać ziemniaki obficie olejem, popieprzyć i wymieszać i wstawić do lodówki do schłodzenia na 20-30 min. sałatka gotowa do konsumpcji ;)