Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na małe domowe przyjęcia :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15298
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15298
Składniki
Pęczak ugotuj na sypko z odrobiną soli. Ostudź.
Krewetki ułóż na sitku, przelej wrzątkiem. Osącz.
Pokrój w drobną kosteczkę ogórek, fenkuł i awokado. Wymieszaj,skrop odrobiną soku z cytryny, posól.
W szerokich szklaneczkach jak do whiskey umieść po porcji pęczaku.
Na tym warstewkę krewetek, mieszankę warzyw, znów krewetki i warzyw.
Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną miętą, doprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Udekoruj gałązkami mięty.