Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na małe domowe przyjęcia :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3888
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3704
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3888
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3704
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Składniki
Pęczak ugotuj na sypko z odrobiną soli. Ostudź.
Krewetki ułóż na sitku, przelej wrzątkiem. Osącz.
Pokrój w drobną kosteczkę ogórek, fenkuł i awokado. Wymieszaj,skrop odrobiną soku z cytryny, posól.
W szerokich szklaneczkach jak do whiskey umieść po porcji pęczaku.
Na tym warstewkę krewetek, mieszankę warzyw, znów krewetki i warzyw.
Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną miętą, doprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Udekoruj gałązkami mięty.