Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra na małe domowe przyjęcia :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Pęczak ugotuj na sypko z odrobiną soli. Ostudź.
Krewetki ułóż na sitku, przelej wrzątkiem. Osącz.
Pokrój w drobną kosteczkę ogórek, fenkuł i awokado. Wymieszaj,skrop odrobiną soku z cytryny, posól.
W szerokich szklaneczkach jak do whiskey umieść po porcji pęczaku.
Na tym warstewkę krewetek, mieszankę warzyw, znów krewetki i warzyw.
Polej jogurtem wymieszanym z posiekaną miętą, doprawionym solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Udekoruj gałązkami mięty.