Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam, pyszna.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9980
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8999
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6378
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9980
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8999
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6378
Składniki
Batat obrać i pokroić na małe kawałki. Umieścić w miseczce, dodać łyżkę oleju rzepakowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i łyżkę ziół prowansalskich. Pomieszać i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciecierzycę (ugotowaną wg, przepisu na opakowaniu ) przełożyć do miseczki i dodać łyżkę oleju rzepakowego, łyżeczkę wędzonej papryki, szczyptę chilli i dokładnie wymieszać. Przełożyć na blaszkę. Brokuł podzielić na różyczki, umyć, osuszyć. Przełożyć do miseczki, dodać łyżkę oleju rzepakowego i zioła prowansalskie. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min. Upieczone warzywa włożyć do salaterki. Dodać cebulę pokrojona w piórka i rozkruszony ser feta. Dodać jeszcze ocet jabłkowy, olej lniany, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać i gotowe. Smacznego.