Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam, pyszna.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3143
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 148
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3143
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 148
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Batat obrać i pokroić na małe kawałki. Umieścić w miseczce, dodać łyżkę oleju rzepakowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i łyżkę ziół prowansalskich. Pomieszać i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciecierzycę (ugotowaną wg, przepisu na opakowaniu ) przełożyć do miseczki i dodać łyżkę oleju rzepakowego, łyżeczkę wędzonej papryki, szczyptę chilli i dokładnie wymieszać. Przełożyć na blaszkę. Brokuł podzielić na różyczki, umyć, osuszyć. Przełożyć do miseczki, dodać łyżkę oleju rzepakowego i zioła prowansalskie. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min. Upieczone warzywa włożyć do salaterki. Dodać cebulę pokrojona w piórka i rozkruszony ser feta. Dodać jeszcze ocet jabłkowy, olej lniany, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać i gotowe. Smacznego.