Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam, pyszna.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1009
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Batat obrać i pokroić na małe kawałki. Umieścić w miseczce, dodać łyżkę oleju rzepakowego, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i łyżkę ziół prowansalskich. Pomieszać i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciecierzycę (ugotowaną wg, przepisu na opakowaniu ) przełożyć do miseczki i dodać łyżkę oleju rzepakowego, łyżeczkę wędzonej papryki, szczyptę chilli i dokładnie wymieszać. Przełożyć na blaszkę. Brokuł podzielić na różyczki, umyć, osuszyć. Przełożyć do miseczki, dodać łyżkę oleju rzepakowego i zioła prowansalskie. Wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 min. Upieczone warzywa włożyć do salaterki. Dodać cebulę pokrojona w piórka i rozkruszony ser feta. Dodać jeszcze ocet jabłkowy, olej lniany, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Delikatnie pomieszać i gotowe. Smacznego.