Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata lodowa, brokuł i jajko w kwaśnym sosie vinegret to mój pomysł na szybką i zdrową kolację.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1910
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru ( ja gotuję około 8-10 minut). Odcedzić. Ostudzić.
Sałatę pokroić w paski. W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Na końcu dodać sok z cytryny.
W między czasie ugotować jajka na twardo.
Ciepłe jajka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Całość posypać pestkami dyni i ewentualnie lekko posolić.