Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata lodowa, brokuł i jajko w kwaśnym sosie vinegret to mój pomysł na szybką i zdrową kolację.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 72
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4176
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 72
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4176
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru ( ja gotuję około 8-10 minut). Odcedzić. Ostudzić.
Sałatę pokroić w paski. W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Na końcu dodać sok z cytryny.
W między czasie ugotować jajka na twardo.
Ciepłe jajka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Całość posypać pestkami dyni i ewentualnie lekko posolić.