Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałata lodowa, brokuł i jajko w kwaśnym sosie vinegret to mój pomysł na szybką i zdrową kolację.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 203
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2520
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 203
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 203
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2520
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 203
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 223
Składniki
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru ( ja gotuję około 8-10 minut). Odcedzić. Ostudzić.
Sałatę pokroić w paski. W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Na końcu dodać sok z cytryny.
W między czasie ugotować jajka na twardo.
Ciepłe jajka obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Całość posypać pestkami dyni i ewentualnie lekko posolić.