Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje ci pomysłu na kolację lub drugiej śniadanie? Ta lekka i sycąca sałatka sprawdzi się w tej roli perfekcyjnie. Sałatka brokułowa z kurczakiem z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru. Koniecznie zapamiętaj ten przepis.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 888
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 209
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 888
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 209
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12152
Składniki
Filety z kurczaka oprósz solą, pieprzem, papryką słodką w proszku i majerankiem. Skrop oliwą z oliwek, a następnie przykryj i umieść w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz około 30 minut. Kiedy ostygnie, pokrój w drobniejsze kawałki.
Brokuł umyj i osusz, podziel na różyczki. Ugotuj w osolonym wrzątku aż będzie miękki, ale dalej sprężysty. Ostudź w zimnej wodzie, dzięki czemu będzie miał głęboki zielony kolor. Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz je, pokrój w kostkę. Posól delikatnie. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Jogurt naturalny połącz z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Orzechy posiekaj drobno. Ułóż w misce najpierw brokuł, następnie jajka i kukurydzę. Wylej sos jogurtowy i przykryj go upieczonym kurczakiem. Udekoruj orzechami.