Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do powstania tej sałatki był przepis zamieszczony na Smaker.pl. Wyszło smacznie, sałatka pasuje do pieczonych mięs, wędlin, ale sprawdza się również doskonale jako forma przekąski czy samodzielne danie na kolację. Polecam :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5653
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5626
Składniki
Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy wodę (około 1.5 litra), dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Wodę doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą wodę wrzucamy brokuły, gotujemy 5 minut. Brokuły powinny być ugotowane al dente. Ugotowane brokuły odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Majonez mieszamy z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ziarna słonecznika rumienimy na suchej patelni. W szklanej misie układamy kolejno warstwami: różyczki brokuła, jajko, rozdrobnione ogórki konserwowe, pokruszony ser feta. Tak przygotowaną sałatkę zalewamy sosem. Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika. Smacznego.