Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do powstania tej sałatki był przepis zamieszczony na Smaker.pl. Wyszło smacznie, sałatka pasuje do pieczonych mięs, wędlin, ale sprawdza się również doskonale jako forma przekąski czy samodzielne danie na kolację. Polecam :)
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 16
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 768
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 916
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 591
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 16
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 768
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 916
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 218
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 591
Składniki
Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki. Do garnka wlewamy wodę (około 1.5 litra), dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Wodę doprowadzamy do wrzenia. Na gotującą wodę wrzucamy brokuły, gotujemy 5 minut. Brokuły powinny być ugotowane al dente. Ugotowane brokuły odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Majonez mieszamy z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Ziarna słonecznika rumienimy na suchej patelni. W szklanej misie układamy kolejno warstwami: różyczki brokuła, jajko, rozdrobnione ogórki konserwowe, pokruszony ser feta. Tak przygotowaną sałatkę zalewamy sosem. Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika. Smacznego.