Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak, świeża sałata, chrupiące grzanki oraz pyszny musztardowo-majonezowy sos. To oczywiście sałatka Cezar! Klasyczny smak tego dania doskonale sprawdzi się na szybki obiad, a także jako pyszna przekąska na rodzinnej imprezie.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 165
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 165
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Zacznij od umycia piersi z kurczaka, pokrój ją na mniejsze części, dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na złoty kolor na oliwie z oliwek. Następnie zdejmuj mięso z patelni, a na pozostałym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę bagietkę.
W miseczce zmieszaj majonez, musztardę, sok z cytryny, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz, wszystko wymieszaj.
Umytą i osuszoną sałatę porwij, a następnie przełóż na duży talerz. Dodaj pokrojone na pół pomidorki oraz kawałki kurczaka. Całość posyp parmezanem, dodaj sos oraz grzanki.