Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na drugie śniadanie lub lunch do pracy. Szybka, zdrowa i smaczna.
Nóż i deska do krojenia, miska, pojemnik na śniadanie, tarka do jarzyn
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 74
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 455
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 188
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 74
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 455
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 188
Składniki
Wstawiamy jajka do gotowania. W tym czasie mieszamy w salaterce zielone warzywa, kroimy w plastry cebulę, ogórek w plasterki, a pomidorki kroimy na pół.
Trzemy żółty ser na tarce.
Kiedy jajka są gotowe, obieramy ze skórki.
W pojemniku na śniadanie układamy zielone warzywa, na nie rzucamy cebulę, ogórek, pomidorki, a następnie posypujemy żółtym serem.
Na ser układamy pokrojone na ćwiartki jajka, po czym posypujemy pieprzem.
Na koniec kładziemy poszarpane plasterki prosciutto. Całość polewamy oliwą z oliwek. Ja użyłam oreganowej na drugi dzień przed jedzeniem, aby uniknąć zwiędniecia listków zieleniny. Można jeść z chlebem lub bez w zależności od preferowanej diety.