Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na drugie śniadanie lub lunch do pracy. Szybka, zdrowa i smaczna.
Nóż i deska do krojenia, miska, pojemnik na śniadanie, tarka do jarzyn
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203265
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5064
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1676
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203265
Składniki
Wstawiamy jajka do gotowania. W tym czasie mieszamy w salaterce zielone warzywa, kroimy w plastry cebulę, ogórek w plasterki, a pomidorki kroimy na pół.
Trzemy żółty ser na tarce.
Kiedy jajka są gotowe, obieramy ze skórki.
W pojemniku na śniadanie układamy zielone warzywa, na nie rzucamy cebulę, ogórek, pomidorki, a następnie posypujemy żółtym serem.
Na ser układamy pokrojone na ćwiartki jajka, po czym posypujemy pieprzem.
Na koniec kładziemy poszarpane plasterki prosciutto. Całość polewamy oliwą z oliwek. Ja użyłam oreganowej na drugi dzień przed jedzeniem, aby uniknąć zwiędniecia listków zieleniny. Można jeść z chlebem lub bez w zależności od preferowanej diety.