Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na sałatkę, która zachwyci smakiem i nasyci nawet największy głód? Sałatka Drwala to idealne połączenie chrupiących grzanek, boczku i aksamitnego sera camembert, tworząc wyjątkowo sycące i pełne smaku danie. To świetna propozycja na obiad, kolację, a także jako przekąska na imprezy. Sprawdź, jak przygotować tę sałatkę w kilku prostych krokach!
szklana miska, deska, nóż, patelnia
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3470
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 6006
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 187
Lekka i nie tucząca sałatka z ryżem i gotowaną piersią kurczaka. Sos na bazie...
Odsłon: 3470
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Pyszne roladki z karkówki będą idealnym dodatkiem do kluseczek i kapusty
Odsłon: 6006
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 187
Składniki
W miseczce umieszczamy keczup, dodajemy majonez oraz musztardę, całość doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Sałatkę lodową siekamy na mniejsze części. Mielone mięso smażymy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju, pod koniec smażenia mięso doprawiamy niewielką ilością soli, czarnym pieprzem i czosnkiem granulowanym, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Plastry boczku podsmażamy na suchej patelni z obu stron, po czym odstawiamy do wystygnięcia. Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki. Kromki chleba tostowego kroimy w niewielką kostkę a następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st C około 5-10 minut aż będą chrupiące. Upieczone grzanki studzimy.
Na dnie szklanej miski rozprowadzamy sałatę lodową, sałatę polewamy połową wcześniej przygotowanego sosu. Kolejną warstwą jest mielone mięso, które równomiernie rozprowadzamy na warstwie sosu. Mięso polewamy pozostałym sosem. Kolejną warstwę stanowi ser camembert, który układamy na warstwie sosu. Następnie na sałatce umieszczamy grzanki a na grzankach plastry boczku. Wierzch sałatki posypujemy prażoną cebulką. Tak przygotowaną sałatkę od razu podajemy.