Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bez wątpienia na uroczyste okazje. Połączenie słodkiego ananasa z marynowanymi szparagami daje zaskakujący efekt. Do tego sos pachnący wyrazistymi przyprawami i delikatny gotowany kurczak. Wszystko to razem daje świetną kompozycje smakową.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 133
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 188
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 287
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 133
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 188
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 287
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do wrzątku z dodatkiem jarzynki i gotować na małym ogniu 20 minut, po czym odcedzić i ostudzić.
Plastry ananasa, szparagi i pieczarki osączyć, pokroić, wymieszać z groszkiem po odlaniu zalewy i kurczakiem.
Jogurt, majonez i sok z ananasa wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami. Wlać do sałatki, wymieszać z posiekaną pietruszką. Przed podaniem schłodzić godzinę w lodówce.