Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka czy też sałatka to bardzo fajna propozycja do grillowanego mięsa zwłaszcza karkówki czy kiełbaski. Jest wyrazista w smaku, lekko kwaśna dzięki ogórkom i pikantna dzięki cebuli i przyprawom. Ja jednak dziś podałam ją do steków z karkówki smażonych na patelni.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ogórki kiszone pokroiłam w półplasterki i przełożyłam na sito żeby trochę odsączyć je z nadmiaru soku. paprykę umyłam i pokroiłam w paseczki. Pomidora umyłam i pokroiłam w kostkę. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Wszystkie warzywa wrzuciłam do jednej miski. Dodałam posiekany koperek. Doprawiłam surówkę solą i pieprzem i wlałam 2 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszałam i wstawiłam do lodówki. Można też podawać od razu. Tak jak pisałam na wstępie, surówka jest najlepsza do mięsa grillowanego lub innego dobrze przyprawionego.