Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w przygotowaniu sałatka grillowa z ogórków, polecam :-) Super smakuje z grillowaną wędliną lub karkówką. Połączenie ogórków, cebuli, ziemniaków i sosu czosnkowego jest idealne!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2190
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 949
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23106
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2190
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 949
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23106
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, pokroić w plasterki lub talarki. Ogórki zielone obrać, pokroić w plasterki. Ogórki kiszone i konserwowe odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w talarki, sparzyć wrzątkiem (nie będzie się tak odbijać). Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić solą i pieprzem.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym (ilość majonezu i jogurtu według uznania), zetrzeć czosnek, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem. Sos czosnkowy dodać do składników i dokładnie wymieszać. Odstawić sałatkę minimum na godzinę do lodówki (najlepiej na całą noc). Smacznego!