Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka na krakersach. Przełożona masą z białek, następnie kurczak i żółtka z rzodkiewką. Polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4526
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). bieramy, oddzielamy białka od żółtek.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i smażymy. Studzimy.
Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy i zioła prowansalskie.
Do kurczaka dodajemy ketchup i mieszamy. Żółtka rozdrabniamy palcami.
Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na blaszkę wykładamy krakersy, Następnie masę z białek, krakersy, kurczak, krakersy, posypujemy białkami i na koniec rzodkiewka. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)