Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka jajeczno-śledziowa wg.Dziunka

Sałatka jajeczno-śledziowa wg.Dziunka

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 20793

Dodano:

Odsłon: 1755

Przepis dostałam od znajomego,zachwalał,więc zrobiłam.Miał rację ,że tak zachwalał Wyszła przepyszna.Bardzo polecam wypróbować :)

Składniki

  • jajka 5szt
  • 4 matiasy
  • 1/4 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • majonez kielecki 2 łyżki
  • śmietana lub jogurt 1 łyżka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka jajeczno-śledziowa wg.Dziunka

Przygotowanie

  1. Śledzie wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie 3 godz.
    Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę.
    Śledzie,paprykę również pokroić,szczypiorek posiekać.
    Wszystko wymieszać z dodatkiem majonezu,śmietany i musztardy.
    Próbować przed posoleniem ,gdyż śledzie są słone ,by nie przesolić.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń