Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa, zdrowa, sycąca i pyszna sałatka z jadalną dekoracją.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8551
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5889
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6091
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8551
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5889
Składniki
Jajka gotujemy na twardo , studzimy, potem oddzielamy białka od żółtek. 2 białka kroimy na kawałki i zalewamy koncentratem buraczanym. Odstawiamy przynajmniej na 1,5-2 godziny. Resztę białek drobno siekamy, potem osobno siekamy żółtka. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera obieramy i gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie ale nie rozgotowane. Ugotowane przekładamy na sitko i studzimy. Przestudzone warzywa, cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę i czerwoną fasolę, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i 1 łyżką majonezu, mieszamy. Sałatkę przekładamy do szklanej salaterki 18 cm, wyrównujemy górę, wierzch smarujemy majonezem i posypujemy posiekanymi żółtkami.
Drobno siekamy zabarwione białka. Na wierzchu sałatki układamy białe i zabarwione białka formując kwiaty bzu.
Potem dodajemy gałązki natki.