Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka jarzynowa z parowaru

sałatka jarzynowa z parowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4193

Dodano:

Odsłon: 4125

Warzywa "gotowane" w parowarze zachowują swój smak i nie tracą witamin. Polecam ten sposób gotowania wszystkich warzyw.

Składniki

  • 5-6 ziemniaków
  • 4-5 jajek, połowa lub cały por
  • 3-4 marchewki
  • mrożony groszek, 4-5 ogórków kiszonych
  • sól, pieprz, łyżeczka musztardy
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
sałatka jarzynowa z parowaru

Przygotowanie

  1. W parowarze układamy warzywa które wymagają ugotowania -ziemniaki, marchew, jajka. Na najniższej półce te które potrzebują najwięcej czasu. Parujemy ok 25 min. Groszek mrożony dodajemy na 10 min przed końcem. Wszystkie składniki obieramy ze skórek, jajka z łupinek. Wszystko kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Doprawiamy i mieszamy dokładnie. Dodajemy majonez i mieszamy ponownie. Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń